Efterrätt
Vi åt efterrätt igår också! En supersmaskigmumsfilibaba god citronkräm tillsammans med maränger och glass, sött sött sött gott gott gott.
Krämen ska bredas på marängbotten och toppas med grädde egentligen men det hade vi inte hemma så det blev en annan variant.
Enkelt och snabbt att göra:(men inte för långt i förväg för då blir marängen mjuk)
5 äggulor
1 dl strösocker
skal och saft från ½ citron
75 (!) gr smör
Blanda ihop allt utom smöret, låt sjuda tills det tjocknar, rör om under tiden, rör sen i smöret. OBS - inte stålvisp i alukastrull, använd gärna teflonkastrull så är risken för bränna fast obefintlig. Låt kallna och bred sen på marängen.
Är man en riktigt bagare så gör man den själv av de 5 äggvitorna som blir över. Det gör inte jag.....
Försök att inte äta upp allt på en gång.
Krämen ska bredas på marängbotten och toppas med grädde egentligen men det hade vi inte hemma så det blev en annan variant.
Enkelt och snabbt att göra:(men inte för långt i förväg för då blir marängen mjuk)
5 äggulor
1 dl strösocker
skal och saft från ½ citron
75 (!) gr smör
Blanda ihop allt utom smöret, låt sjuda tills det tjocknar, rör om under tiden, rör sen i smöret. OBS - inte stålvisp i alukastrull, använd gärna teflonkastrull så är risken för bränna fast obefintlig. Låt kallna och bred sen på marängen.
Är man en riktigt bagare så gör man den själv av de 5 äggvitorna som blir över. Det gör inte jag.....
Försök att inte äta upp allt på en gång.
1 Comments:
Låter fullständigt (underbart) livsfarligt ;o)
Skicka en kommentar
<< Home