Från mitt fönster

Små funderingar om världen innanför och utanför fönstret

Namn:
Plats: norrland, Sweden

46, gift, 2 barn, bostadsrätt, sommarstuga, fast arbete = Svensson

måndag, maj 22, 2006

NEW YORK NEW YORK

...the city that never sleeps...som Frankie boy sjöng.

Vilken stad, vilken puls, vilket urval.......WOW! Vi ville inte åka hem.

Vi hann med litelitelitegrann av allt man kan göra, måste åka tillbaka snarast!

Empire State building: Gick vi igenom - kö ca 90 minuter för att åka upp till toppen, det skippade vi. Men vi har många foton på skrapan...

Rockefeller Center, observatory deck: Blev det i stället. Swhisch-hiss till 68:e våningen, när vi gick igenom säkerhetskontrollen så upptäckte vi att kameran var kvar hemma på hotellet. Hm. Man kan ta kort med mobilen men det är ju inte riktigt samma sak... Men fantastisk utsikt var det! (man kan alltså köpa biljetter till en viss tid = inga köer)

Toys 'r us: Ett fullstort pariserhjul INNE i butiken...Fantastisk lego-avdelning som sonen skulle ha älskat, nu fick han några lådor som kompensation. (ja, vi shoppade mest till ungarna, som vanligt.)

Lindys: Berömt för sina cheese cakes. Vi åt frukost där ett par ggr, 50 dollar...Sen hittade vi andra - mkt biligare - ställen att äta på. Men gott var det. Pan cakes with maple syrup är precis vad man vill ha till frukost! (sant) Men tyvärr var man så mätt efter det så man orkar ingen cheese cake. Det ska jag äta nästa gång.

Carmines: Italiensk restaurang med gigantiska portioner, allt hemlagat, även pastan tror jag. Lång väntetid men den kan man spendera i baren och prova kuliga drinkar. Mycket trevligt, ganska prisvärt. (pga väntetiden i baren kan det bli dyrare och så kan man bli lite full innan middan...)

Som ni ser så prioriterar vi att äta...

Men eftersom man går förmodligen en mil om dagen så är det rätt ok. Jättelätt att hitta eftersom alla gator och avenyer har nummer, annars är det billigt och enkelt att åka taxi, precis som på film, man bara viftar ute på gatan så dyker det upp en gul bil.

Shoppingen är fantastisk, vissa affärer har öppet 9-9 och helgdagar öppnar de lite senare bara. Allt från billigt till löjligt dyrt, men titta är ju gratis. Jag köpte shampo&balsam till mig själv...(Redken till en tredjedel av priset mot hemma) Maken shoppade skor och sen kläder, skor, kuliga saker till ungarna. Dottern fick en jacka från GAP och är numera coolast på hela skolan. Tänk vad kul att träffa rätt för en gångs skull!


Sammanfattning: ÅK DIT!

3 Comments:

Blogger Bambi said...

Javisst, är det häftigt! Skulle inte ha ngt emot, att åka tillbaka.

22 maj, 2006 16:38  
Blogger Mildamakter said...

New York ÄR en läcker stad, det bara är så...fast jag tyckte bra om Washington DC också...äsch vad 17, jag har inte varit i någon stad i USA som jag inte tyckt om vid närmare eftertanke. Nu är det några år sen vi var över, men det känns som om det vore dags igen. Darlings brorsdotter bor där, och hon tjatar på oss att vi ska komma över igen och hälsa på, får väl börja spara antar jag ;o)

22 maj, 2006 22:30  
Blogger Annapelu said...

Milda: ÅK!!!

23 maj, 2006 10:14  

Skicka en kommentar

<< Home